ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!../WELCOME


artnotakymothoe© Nότα Κυμοθόη
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΆ ΕΡΓΑ ΜΟΥ!..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.Νότα Κυμοθόη

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

H ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ZΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΟΙΗΣΗ Γ. ΡΙΤΣΟΥ

Νότα Κυμοθόη©Νότα Κυμοθόη 

Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΟΙΗΣΗ Γ. ΡΙΤΣΟΥ
 Εμπνευσμένη από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, απέδωσα μια σειρά με έργα εικαστικής μου τέχνης, με προσωπική τεχνική, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ατομικές εκθέσεις μου στον Φιλολογικό Παρνασσό στην πλατεία Γ.Καρύτση στην Αθήνα και στον Πύργο της Δουκίσης Πλακεντίας. Δυστυχώς οι Έλληνες γκαλερίστες δεν δέχονταν να εκθέσω τα εικαστικά μου έργα, γιατί "είπαν" πως δεν ανήκω στις ομάδες τους. 
Το έργο αυτό της εικόνας, αγοράστηκε από μια σπουδαία κυρία με καταγωγή από την Ιταλία, μεταφράστρια στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την ευχαριστώ πολύ. Το έργο αυτό θαυμάστηκε από τον Ίωνα Βορρέ κι αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλότεχνους, για την σπουδαία τεχνική του σε όλα του τα επίπεδα. Έγινε εξώφυλλο σ΄ένα συλλεκτικό έργο έκδοσης με ποίηση και εικαστικά έργα της Νότας Κυμοθόη, το 1995 με τον τίτλο "Λεύκωμα΄95"Νότα Κυμοθόη, το οποίο μοίρασε το ταξιδιωτικό γραφείο Ακάδημος δωρεάν στους ταξιδιώτες του.
"ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ": Έργο Ζωγραφικής της Νότας Κυμοθόη
Εμπνευσμένο από την Ποίηση του Γιάννη Ρίτσου

Αν σήμερα ζούσε ο φίλος Ποιητής Γιάννης Ρίτσος τι θα έγραφε για την όλη κατάσταση στην Ελλάδα; Αν σήμερα ζούσε, ο εξορισμένος Ποιητής στη Μακρόνησο...Θα έκλαιγε με σπαραγμό για τις ημέρες οπού διψούσε σπάζοντας πέτρες...Θα έκλαιγε και θα έφτυνε τους προδότες κατάμουτρα...Θα μίλαγε με λόγια μέσα από την καρδιά του...Γιατί... "Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο"Υπάρχει;
Μιλάω με τη γλώσσα της Ποίησης, γιατί δεν κάνω πολιτική, μήτε μ΄ενδιαφέρουν οι θώκοι της πολιτικής, όπως με αφήνουν αδιάφορη, όλοι οι υποκριτές επιχειρηματίες, που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν κάποιους εργαζόμενους (που παλεύουν για τον επιούσιο...) αδιαφορώντας για τις ανάγκες που έχουν... Καλημέρα σε όσους νογάνε τι θα πει ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ!..
Copyright:Νότα Κυμοθόη 2009

Νότα Κυμοθόη "ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ" ελαιογραφία© Νότα Κυμοθόη

Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΟΙΗΣΗ© Νότα Κυμοθόη